Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Карантинираните ще гласуват в коридора пред жилището си

Общество

Карантинираните ще гласуват в коридора пред жилището си

Карантинираните ще гласуват в коридора пред жилището си - Tribune.bg
Снимка:

Пациенти с COVID-19 гласуват в най-малко 88 секции в болниците

Близо 1300 поставени под карантина в София са заявили желание да гласуват с подвижна секция. 51 са общо мобилните секции, които ще отидат при карантинираните, които са заявили желание да гласуват в София, съобщава БНТ.

В район Средец карантинираните, които ще гласуват, са 33-ма души, каза председателят на СИК Димитър Конов. Той заяви, че имат адресите и номерата на мобилните телефони на карантинираните, които ще гласуват.

„Обаждаме им се и ги предупреждаваме, че ще отидем. Изборът ще бъде в коридора, а не в самото жилище, пред жилището“, обясни Конов.

Най-малко 88 ще бъдат COVID-секциите в болниците в страната, където ще могат да упражнят своето право на глас болните от коронавирус в деня на изборите, предаде БГНЕС.

В столичната УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ например 110 пациенти с коронавирус са заявили предварително желание да гласуват, обявиха от ръководството на болница и увериха, че са предприели всички необходими мерки да осигурят безопасното протичане на изборния ден.

Пациентите на „УМБАЛ-Пловдив“ също ще гласуват в една секция в неделя, но нито един от COVID-зоната. Желание са заявили 40 болни. В лечебното заведение ще пуснат своите бюлетини и 12 души от персонала, дежурни в деня на вота.                                                                                                                                                                                                                                      


Топ новини

виж още