Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Карлово почете паметта на загиналите при атентата срещу българската база в Кербала през 2003

Общество

Карлово почете паметта на загиналите при атентата срещу българската база в Кербала през 2003

Снимка:

След самоубийствената атака с камион-бомба срещу базата ни в Кербала загинаха петима български военнослужещи

Карлово почете паметта на загиналите при атентата срещу българската база в Кербала. Днес се навършват  16 години от трагичния инцидент през 2003 г., когато след самоубийствената атака с камион-бомба срещу базата ни в Кербала загинаха петима български военнослужещи, а други 27 души от контингента бяха тежко ранени, съобщава БГНЕС.

Кървавият атентат отне живота на майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев, офицерски кандидат Антон Петров, офицерски кандидат Иван Инджов и офицерски кандидат Свилен Киров.

На 27 декември 2003 година, в 12.45 часа местно време (11.45 часа българско време) цистерна се взривява в близост до оградата на район № "1" (Индия), където е щабът на българския батальон. Тя пробива загражденията и се взривява в близост до оградата. Така причинява големи разрушения в лагера, разрушена е и сградата на щаба на батальона. Бойците от район "Индия" са евакуирани в друг район. Ранените - 27 военнослужещи пък са евакуирани в Багдад, в полската дивизионна болница в Бабил и в медицинския пункт в българския батальон.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема