Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кастрева: Системата за класиране в първи клас е отворена до 5 юни

Общество

Кастрева: Системата за класиране в първи клас е отворена до 5 юни

Кастрева: Системата за класиране в първи клас е отворена до 5 юни - Tribune.bg
Снимка:

„Системата е отворена от днес до 5 юни, неограничен е броят на училищата, които могат да посочват родителите, важно е да се запознаят детайлно с всяко училище. Важно е кои са граничните райони, защото дават допълни точки. Родителите трябва да бъдат коректни в данните, които подават. Важно е да се спазват сроковете и правилата“, заяви в ефира на БНТ Ваня Кастрева, началник на Регионално управление на образованието-София.

По думите ѝ няма значение кога е подадено заявлението.

„До 5 юни в 18 часа могат да се актуализират данните, да се преподредят желания. През август системата е затворена, има общо 4 класирания“, допълни Ваня Кастрева.

Тя призова да се следи системата и да се спазват технологичните стъпки и подчерта, че класирането е единствено през системата.

„При частните училища и училищата към Министерството на културата е автономна системата за прием. Проблем е, че има нови квартали, в които все още няма образователна инфраструктура, където очакваме да започнат строежите, разпределянето на децата е обвързано с адресните регистрации“, каза още Ваня Кастрева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати