Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Католическата църква: Уважаваме решението за вота, няма да го коментираме

Общество

Католическата църква: Уважаваме решението за вота, няма да го коментираме

Снимка:

„Църквата и държавата действат на два различни плана. Църквата не се бърка в делата на държавата и държавата не се бърка на църквата“. Това заяви Ива Михайлова, говорител на ритуалната междуепископска конференция на Католическата църква в България, предаде БГНЕС.

„Всеки католик бил той свещеник, или светско лице може да изрази своята лична позиция. Това обаче не е позицията на Католическата църква в България. Позицията на Католическата църква в България се изразява единствено от епископската конференция. Ние уважаваме решенията на компетентните органи и не е наша работа да ги коментираме или да участваме в тях“, каза Михайлова.

Поводът за този коментар е насрочването на датата на парламентарните избори за 4 април. Тя съвпада с католическия Великден.

„Католиците винаги са били активни граждани и ще се надяват на добър диалог и взаимно сътрудничество с всички институции“, каза още Михайлова.

Днес в Римокатолическата катедрала „Св. Йосиф“ в София официално бе ръкоположен за епископ Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев. Подобна церемония се случва у нас за пръв път от десетилетия.  


Коментари (1)

Мда... ПРезидентът отиде да ги сплаши. Такъв му е стилът.
17.01.2021 22:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още