Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кацаров към здравни експерти: Вашето мнение е най-важно в този момент

Общество

Кацаров към здравни експерти: Вашето мнение е най-важно в този момент

Снимка:

Здравният министър и експерти обсъдиха предложените нови ограничителни мерки срещу COVID-19 и се разбраха пак да си говорят след няколко дни

Вчера, 30 август, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и екипът му обсъдиха с експерти предложените от главния държавен здравен инспектор доц. А. Кунчев допълнителни противоепидемични мерки за ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция.

„Вашето мнение е най-важно в този момент. Експертите са водещите при вземането на решения за забавяне на епидемични процес. Политиката отстъпи място на експертизата“, заяви министърът на здравеопазването в началото на срещата.

Съветникът към кабинета на здравния министър проф. Мира Кожухарова представи пред присъстващите информация за 14-дневната заболяемост, смъртността, хоспитализираните пациенти с COVID-19 и др. данни за хода на епидемията в страната.

Главният координатор на Експертния съвет по епидемиология проф. Йорданка Стоилова предложи регионален подход при налагане на нови ограничения. А директорът на НЦЗПБ проф. Ива Христова изрази мнение, че в настоящата ситуация е подходящо „стъпаловидното въвеждани на нови мерки“. Своята визия за прекъсване на предаването на коронавируса изразиха и проф. Ирена Младенова, ръководител на катедрата по Хигиена, епидемиология, микробиология, паразитология и инфекциозни болести в Тракийския университет и доц. Нина Гачева, епидемиолог и председател на Българската асоциация по превенция и контрол на нозокомиалните инфекции.

Здравният министър покани експертите на ново обсъждане следващите дни, където да бъдат предложени конкретни решения за забавяне на епидемичния процес.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още