Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Карат спешните медици да засичат колко време са в контакт с ковид-болни, предлагат им по 11 ст. на минута

Общество

Карат спешните медици да засичат колко време са в контакт с ковид-болни, предлагат им по 11 ст. на минута

Снимка:

Работещите в Спешната помощ обясниха на министъра, че няма да имат време да изготвят подробни статистики, отказват се от „бонуса“

Национална асоциация работещи в спешна медицинска помощ написа писмо до министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. Обръщението им иронично е наречено „Благодарственно писмо“.

Благодарим за това,че през следващите месеци, след всеки контакт с пациент с доказан КОВИД-19 целият ни екип подробно по минути ще описва какво и как сме правили. След което според събраните от нас минути в рамките на месец ще ни плащат за всяка минута по 0,11 лв. допълнително възнаграждение. Това са много сериозни суми, от парите на данъкоплатците и ние смятаме благородно да се откажем от тях“, пишат служителите в Спешната помощ.

Нямаме време нито да засичаме минутите с пациентите си, нито да описваме действията си при обслужване на десетките си контакти с пациенти на ден. Времето, което ще губим за описание на минутите, струващи по 0,11 лв. ни трябва за да лекуваме пациентите си. През последната година и половина всеки втори спешен медик прекара КОВИД 19 и знаем от личен опит,че ни стига една минута за да се заразим от пациент С ДОКАЗАН ИЛИ НЕ КОВИД 19 докато го преслушваме, взимаме му тест, дишаме един и същи въздух в линейката или го реанимираме. Г-н Министър, тази минута струваше на 42-ма от нас живота им! С благодарност спешните медици от ЦСМП“, завършва писмото.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още