Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кацаров си сложи трета доза, но забрави да го покаже

Общество

Кацаров си сложи трета доза, но забрави да го покаже

Снимка:

Стойчо Кацаров си постави бустерна доза от ваксината на Pfizer, след като на 12 юни се имунизира с еднодозовата Янсен. Тогава увековечи момента, но този път явно забрави да покаже процеса.

Фейсбук/ 12 юни Фейсбук/ 12 юни


На излизане от кабинета за имунизации той направи изказване пред журналистите, в което призова хората да се ваксинират.

„Една година по-късно, когато в света са поставени над 7 млрд. дози - няма никакво съмнение в безопасността на тези ваксини, тъй като случаите на странични реакции са по-малко от един на милион. Няма никакво съмнение в ефективността им. Ваксината е доказала както безопасността си, така и ефективността си. Ако някой е имал съмнения, включително здравословни, вече няма никакво основание да се съмнява", коментира Кацаров.

„Всеки 16-и човек, влязъл в болница с COVID у нас, умира. Ваксината ви гарантира, че дори да се заразите, със сигурност няма да умрете от коронавирус“, подчерта той.

Той отново каза, че вече излизаме от поредната вълна на коронавируса, но по думите му разхлабване на мерките няма да има: „Макар, че тенденцията е обърната, се очаква нова разновидност на вируса и е много рисково да се променят сегашните мерки, освен това те се доказаха, че работят“. По думите му Омикрон „може да дойде всеки момент“.

„Всички досегашни варианти на вируса не ни подминаха. Няма причина да си мислим, че този ще ни подмине. Това е естеството на тази епидемия и на начина ѝ на разпространение. Мисля, че като организация са предприети всички необходими мерки“, увери министърът пред камерата на NOVA.   


Топ новини

виж още

Актуална тема