Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. КЕВР дава зелена светлина на интерконектора Комотини-Стара Загора

Общество

КЕВР дава зелена светлина на интерконектора Комотини-Стара Загора

КЕВР дава зелена светлина на интерконектора Комотини-Стара Загора - Tribune.bg
Снимка:

КЕВР дава зелена светлина интерконекторът "Комотини-Стара Загора" да влезе в експлоатация утре. Това каза на брифинг председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов.

Той заяви, че КЕВР чрез приети от нея решения финализира връзката "Комотини-Стара Загора", като с това се изпълняват необходимите регулаторни изисквания и се създава правната възможност за старта на търговската експлоатация на газовия интерконектор на 1 октомври 2022 г.

Първото прието решение е за изменение на окончателното решение от 8 август 2018 г., че интерконекторът трябва да влезе в експлоатация не по-късно от 1 октомври 2022. Второто прието решение е за изменение на мрежовия кодекс към "Ай Си Джи Би". Третото прието решение е разрешението, което КЕВР дава за започване и осъществяване на лицензионна дейност.

Утре в 11.00 интерконекторът Комотини-Стара Загора ще бъде открит официално. 

След това КЕВР в 15.00 ч. ще се събере, за да приеме окончателното решение за цената на природния газ за октомври. Очаква се да бъде под 240 лева на мегаватчас. Това се дължи на въвеждането в действие на интерконектора.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати