Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. КЕВР обеща да няма скок в цените на парното

Общество

КЕВР обеща да няма скок в цените на парното

Снимка:

Според председателя доц. Иван Иванов топлинната енергия следва да поевтинее

Комисията за енергийно и водно регулиране/КЕВР/ няма да допусне увеличение на цената на топлинната енергия, коментира в онлайн изявление председателят на КЕВР Иван Иванов. Той определи исканията на топлофикационните дружества в страната за значително по-високи цени от юли като неоснователни.

„Искам категорично да заявя, че всякакви искания за предстоящо увеличение на цената на топлинната енергия са изцяло неоснователни. КЕВР ще коригира по справедлив начин всички заявления за цени, като отстрани неправомерно поисканите разходи и няма да допусне увеличение на цената“, увери Иванов.

Председателят на енергийния регулатор посочи, че цените трябва да се движат надолу заради по-ниската цена на природния газ.

„След същественото намаляване на цената на природния газ, който влияе най-силно върху цената на топлинната енергия, мога да заявя, че цената на парното през новия отоплителен сезон ще бъде по-ниска от цената през изминалия“, изтъкна доц. Иванов.

"Посрещнете спокойно вкъщи най-светлия празник Възкресение Христово. Не се притеснявайте“, успокои абонатите на парно председателят на регулатора.

КЕВР ще отчете намалението на цените на природен газ за минал период на всички български потребители на топлинна енергия и природен газ. Всички надвзети суми за периода 5 август 2019 г.-31 март 2020 г. ще бъдат върнати, обеща доц. Иванов.  

 


Етикети КЕВР, цена, парно

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още