Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кирил Ананиев: Стриктно се спазват мерките на ЕС за коронавируса

Общество

Кирил Ананиев: Стриктно се спазват мерките на ЕС за коронавируса

Снимка:

Дадени са специални препоръки на инспекторите по здравен контрол в цялата страна и болниците, посочи здравният министър

Стриктно спазваме мерките на ЕС за коронавируса. Това увери министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който бе изслушан днес в НС заради новия вирус COVID-19.

Специални препоръки са дадени на инспекторите по здравен контрол в цялата страна и болниците. В София, Пловдив, Варна и Бургас са преразпределени 2600 дезинфекционни апарати, посочи още той.

Миналата седмица министър Ананиев е участвал и в извънредно заседание на Съвета на здравните министри на ЕС в Брюксел. Според него колегите му са били изненадани, защото страната ни вече е предприела мерки, които още не са въведени във всички страни от съюза.

„Мерките бяха оценени високо от колегите в Европейския съюз“, изтъкна още Ананиев и допълни, че страната ни следва стриктно мерките на ЕС за COVID-19.

„Всяко лице със съмнение за коронавирус задължително се хоспитализира и изолира в предварително определени болнични лечебни заведения. Открита е телефонна линия, на която гражданите могат да задават своите въпроси относно епидемията и да получат компетентен съвет от епидемиолог“, уточни здравният министър.

Той запозна депутатите и с подробности около случая на украинския гражданин в Стара Загора, чийто проби за коронавирус са отрицателни.

 „Касае се за мъж на 47 години, украински гражданин, живеещ постоянно в Стара Загора, музикант, саксофонист, здравно неосигурен, без общопрактикуващ лекар. На 4 февруари се завръща в България след няколкомесечен престой в Китай. Пристига на летище София с полет от Москва. Поради липса на каквито и да е симптоми остава на домашна карантина в жилището си, апартамент в Стара Загора“, описа случая от Стара Загора министър Ананиев. Той уточни в зала, че на 14 февруари болният украинец установява еднократно повишаване на телесната си температура на 38 градуса. Затова на 15 февруари той е транспортиран в инфекциозната клиника на болницата в Стара Загора.

Хронологията на проследяването на пациента по-нататък е следната – украинският гражданин е превозен и придружен до Националния център за заразни и паразитни болести. Резултатът от изследването е отрицателен за коронавирус 2019 г. При престоя си в болницата пациентът няма температура и каквито и да е признаци на заболяване, увери здравният министър. Болният е имал само краткотраен контакт с братовчеда си, също украински гражданин, живеещ в Стара Загора.

„На 18 февруари завърши срока на 14-дневната карантина“, допълни още министър Ананиев.  

 


Коментари (1)

Linda Mark Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му изплатите навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
20.02.2020 00:09 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив