Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кирил Петков се похвали с плодовитост, откакто ГЕРБ не са на власт, но отново го подиграват

Общество

Кирил Петков се похвали с плодовитост, откакто ГЕРБ не са на власт, но отново го подиграват

Кирил Петков се похвали с плодовитост, откакто ГЕРБ не са на власт, но отново го подиграват - Tribune.bg

Кирил Петков размаха пръст и лист в кулоарите на парламента като доказателство как ПП са вдигнали плодовитостта на населението. Преди дни от „промяната“ се похвалиха с рекордната раждаемост на фона на новината за катастрофален спад през 2023: за първи път от години по-малко от 50 хиляди бебета са се родили в България за цяла година. ПП бяха взети за подбив, че вероятно е взето предвид само че Лена Бориславова е родила.

„Понеже всеки се замерва с различни тези за истината, ние започваме да показваме данни. Това, между другото, може да го види и г-н Борисов - коефициентът на плодовитост, който измерва раждаемостта. По време на ГЕРБ тя е много ниска. ГЕРБ свършва да управлява и тя скача нагоре“, каза напълно сериозен пред журналистите съпредседателят на ПП.

„Не, защото се е случило нещо драматично, а защото има безплатни детски градини, защото хората видяха сигурност, защото доходите се качиха, защото МРЗ се качи много повече, отколкото по времето на ГЕРБ. Тази статистика показва, че ако се върнем в стария модел – да, демографската криза ще продължава да е проблем. Ако продължим с новия модел, където има и социална политика, и икономически растеж, и демографията ще бъде решена“, обяви лидерът на промяната.

Данните за плодовитостта бързо станаха хит в мрежата, където заваляха шеги и мемета с политика.

Георги Харизанов: „Предлагам да закриваме за днес, колеги“

Кирил Николов: „Не не, симулацията почва да се чупи. Кирил Петков обяснява, че се раждат повече деца откакто ГЕРБ не са на власт и то с графика за плодовитост“

Никола Чалашканов: „Киро гламавото каза, че раждаемостта откакто ГЕРБ/СДС не управляват се е повишила драстично и гордо показа диаграма. Същият обясни, че само за девет месеца сме се размножили многократно … Човекът беше сериозен и НЕ, НЕ Е пошла шега.

P.S. Горе на Кировара диаграма пише - ТОТАЛЕН КОЕФИЦИЕНТ НА ПЛОДОВИТОСТ!“

*Тоталният коефициент на плодовитост показва средния брой деца, които би родила една жена през целия си фертилен период в зависимост от повъзрастовата плодовитост за съответната година. В България за фертилен период при жените се счита този между 15 и 49 години. Той няма връзка с реалните раждания.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати