Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кирилов и Рашидов обсъдиха борбата с трафика на ценности

Общество

Кирилов и Рашидов обсъдиха борбата с трафика на ценности

Снимка:

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов проведе днес работна среща с председателя на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов. Двамата обсъдиха задълбочаването на сътрудничеството между законодателната и изпълнителната власт в борбата с нелегалния трафик на културни ценности, с фалшифицирането на произведения на изкуството и на артефакти и с “фалшивите новини“.

Вежди Рашидов запозна министъра с резултатите от срещите си в Бундестага в Берлин и в Камарата на депутатите в Рим.

„Засилването на сътрудничеството между европейските страни в борбата с трафика на ценности, фалшификатите и фалшивите новини е много важно, защото този проблем засяга сигурността на всяка страна. Европейският опит дава добра основа за нови законодателни инициативи, за изработването на които трябва се направят работни групи. Свидетел съм, че Европа все повече се тревожи и от проблема с фалшивите новини, затова тази тема ще става все по-актуална за всички страни членки“, изтъкна по време на разговора Рашидов.

Двамата обсъдиха и необходимостта от привличането на още по-широк кръг от експерти в борбата с нелегалния трафик на културни ценности и с фалшифицирането на произведения на изкуството.

Министър Кирилов и Вежди Рашидов се обединиха около идеята, че е необходимо изграждането на единен европейски стандарт за борба с трите явления, който да намери отражение в националното ни законодателство. За обсъждането на бъдещите законови промени ще бъде привлечен широк експертен състав, включващ представители на МВР, прокуратурата и Министерство на правосъдието.  


Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ МУ-ХА-ХА... РЪБЪЛА И ГАДЖАЛА МУЛТАК ЖАЛОНИ НА ЦЕННОСТИТЕ В БГ-то.....
ДАНАИЛ КИРИЛОВ СТАНАЛ ЧЛЕН НА БСП‚ “ПО УБЕЖДЕНИЕ В РАЗМИРНАТА 1997” ,ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ БСП В СОФИЯ ОТ 2003 ДО 2009.

ГАДЖАЛА МУЛТАК РАШИДУУГЛУ,... ТУРЧИН КОМУНИСТ ПРЕЗ СОЦА, АВЕР НА ИВО КАРАМАНСКИ И ИЛИЯ ПАВЛОВ ПРЕЗ ПРЕХОДА...
20.08.2019 15:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив