Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кирилов: Не стигнахме до там да има съществени ограничения на правата и свободите на личността

Общество

Кирилов: Не стигнахме до там да има съществени ограничения на правата и свободите на личността

Снимка:

Връзката между данъчните складове и извънредното положени е дисциплината, каза правосъдният министър

Целта в този период, след отпадането на извънредното положение, е да се продължат тези от мерките, които са благоприятни за хората, каза още министърът. Това заяви правосъдният министър Данаил Кирилов, който коментира Закона за здравето пред bTV. Не стигнахме до там да имаме съществени ограничения на правата и свободите на личността в България. В момента ни остават три мерки, които да се регулират от здравния министър-носене на маски, дезинфекция, отстояние, когато имаме събиране на повече лица на едно място. Това са леките мерки, обясни той.

„Законът трябва да уреди трайно отношение. Но има изключение. Има исторически назад във времето такива случаи, в които се е налагало с извънредни закони да се наложи мораториум или да се уредят спешно отношения с оглед настъпила сериозна заплаха за стабилността на обществените отношения. Конкретно тук, касаещи живота и здравето на гражданите“, обясни Кирилов.

Той подчерта, че ще остане уредбата, която дава защита на българските граждани.

Връзката е дисциплината – освен в социалното общуване, трябва да има и фискална дисциплина, каза Кирилов в отговор на въпрос защо нови изисквания за данъчните складове се прокарват със закона, уреждащ мерките след извънредното положение.

„В тази ситуация държавата трябва да увеличи приходите от данъци, такси и акцизи. Това е процес, който започна преди две години“, каза още Кирилов и уточни, че не е в неговите компетенции да коментира подробности около промените.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още