Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Киселова иска да се докаже, че има връзка между взрива и Иван Гешев

Общество

Киселова иска да се докаже, че има връзка между взрива и Иван Гешев

Киселова иска да се докаже, че има връзка между взрива и Иван Гешев - Tribune.bg
Снимка:

"Тъй като разследването ще е конфиденциално, хубаво би било първо да се докаже, че има връзка между взрива и Иван Гешев и тогава да се коментира по-съществено. Към момента става дума по-скоро за емоции, отколкото за явни доказателства, че има връзка между двете събития. И ако има причинно-следствена връзка, то това е и опит за покушение върху държавен орган". Това заяви пред БНТ експертът по конституционно право Наталия Киселова.

Според нея и противниците, и привържениците на главния прокурор ще използват случилото се за форсиране или забавяне на процедурата за формиране на правителство.

По думите на Борислав Цеков, ако срещу институциите започва един опит за физически посегателства, това показва едно сериозно разложение в държавността.

"У нас върви един процес на африканизация на политиката, т.е. превръщането ѝ в една взаимно-унищожителна битка между партийни кланове, която не е ориентирана към диалог и поддържане на национална цел, около която на базата на политическото противопоставяне, се постига съгласие, а борба за взаимно унищожение с цел не общото благо, а контрол на публичните ресурси и слагане на свои хора по йерархията на държавната власт", каза Цеков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети