Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Китайската общност в България направи дарение на четири болници у нас

Общество

Китайската общност в България направи дарение на четири болници у нас

Китайската общност в България направи дарение на четири болници у нас - Tribune.bg
Снимка:

„Ние обичаме България. Тя ни е втора родина", каза Бейжън Джънг

Китайската общност у нас направи дарение на четири български болници. Пред БНТ Бейжън Джънг каза, че се надява с подкрепата на посолството, да организират още дарения за страната ни.

„В това извънредно положение като на всички хора всичко ми липсва навън – ежедневието, хората, разходките в парка естествено. Но аз много се радвам на това извънредно положение. Колкото са по-строги мерките, толкова по-лесно ще излезем от това положение в момента и толкова по-бързо ще се справим с тази битка", каза Бейжън Джънг - представител на Китайската общност у нас.

„Ние в много ранен етап организирахме домашна карантина, когато заразените в Китай бяха само около 2000“, посочи Джънг пред БНТ.

Според нея хората у нас в сравнение с другите страни като Италия, Франция, Испания са по-дисциплинирани и тя се надява да се справим по-бързо със заразата.

По думите ѝ даренията този път са малко като количество, но те са събрани за едно денонощие.

Надявам се занапред с подкрепата на посолството да направим по-големи дарения и не само се надявам, но ще го организираме. Ние обичаме България. Тя ни е втора родина", каза Бейжън Джънг.

„Знам, че в трудните моменти и много българи, които живеят в Китай направиха същото“, посочи тя.

„Там мерките бяха много строги, смятам, че и тук правителството взима строги мерки. Мисля, че ще се справим бързо“, категорична е Бейжън Джънг.

Тя заяви още, че коронавирусът се е разпространил от Китай и е бил наречен китайски вирус, но реално не се знае откъде е дошъл.

„Китай направи всичко възможно, за да не се разпространи толкова бързо“, категорична е тя.

На въпрос дали се усещат икономическите последствия от COVID-19 в България, тя отговори:

„Определено има икономически поражения. Но в момента това не е най-важното. Смятам, че трябва да сме здрави, за да се оправи ситуацията в бъдеще“!


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети