Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Класните стаи посрещат 717 хил. деца на днешния 15 септември

Общество

Класните стаи посрещат 717 хил. деца на днешния 15 септември

Класните стаи посрещат 717 хил. деца на днешния 15 септември - Tribune.bg
Снимка:

57 000 първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг на днешния 15 септември. На първия учебен ден се завръщат в клас и 660 000 ученици от горните класове.

За всички ученици и учители са осигурени условия за провеждане на нормален учебен процес в началото на новата 2022/2023 учебна година, уверяват от МОН. Учебната година ще стартира присъствено навсякъде. Взети са мерки за опазване здравето на децата и учениците.

В 10.00 часа президентът Румен Радев ще участва в тържественото откриване на учебната 2022/2023 година в 43-о ОУ „Христо Смирненски“ в София. Построена в началото на XX век, сградата на училището тази година навършва 115 години. По-рано, от 9.45 часа в централното фоайе на училището държавният глава и директорът Снежина Георгиева ще открият и барелеф на Христо Смирненски. Бюстът на патрона на училището е случайно намерен в началото на годината, захвърлен до кофи за смет, но впоследствие е възстановен със средства, събрани от училищната общност, и с подкрепата на Къща музей „Христо Смирненски“.

Министър-председателят Гълъб Донев ще открие в 9,30 ч. новата учебна година в столичното 60 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, чийто възпитаник е бил. Премиерът ще отправи приветствие към учениците, учителите и родителите в рамките на тържеството, след което ще влезе в класните стаи с първокласниците, за да им пожелае лично на добър час и успех.

Министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов ще присъства на откриването на учебната година в 18 СУ „Уилям Гладстон“ в София (10:00 ч.), а в 13,30 часа ще посети ПГЖПТ „Христо Смирненски“ в Карлово.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати