Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Климатолог предупреждава: Очакват ни сериоозни валежи. Държавата трябва да е готова

Общество

Климатолог предупреждава: Очакват ни сериоозни валежи. Държавата трябва да е готова

Климатолог предупреждава: Очакват ни сериоозни валежи. Държавата трябва да е готова - Tribune.bg
Снимка:

„Има условия за големи извалявания на дъжд. Оттук нататък дали ще имаме по-голяма или по-малка успеваемост при подготовката на прогнози, е въпрос и на шанс. Като държава трябва предварително да сме готови за извалявания на огромни количества дъжд. По места да са готови със стратегии за бързо реагиране при такава ситуация". Това заяви климатологът Симеон Матев в предаването „Твоят ден” по Нова нюз.

 Според него ще има смущение в атмосферата, което преминава над Североизточна България – от Велико Търново на изток небето е облачно, на места превалява. На първия учебен ден по Северното Черноморие може да има леки валежи. На учениците и на учителите ще им върви по вода. В петък срещу събота валежи и гръмотевици ще има над Северозападна България, каза климатологът.

 Той обясни, че ни очаква късно лято с хладни утрини. Максимални температури от 28 до 30-32 градуса. Ще има малко повече облаци вторник-сряда. Тези валежи ще са от краткотраен тип, каза Матев. По думите му следващата седмица ще бъде подходяща за плаж.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети дъждове, времето
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети