Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Климатолог: Температурите падат с 20-25 градуса в края на седмицата

Общество

Климатолог: Температурите падат с 20-25 градуса в края на седмицата

Снимка:

В понеделник в София беше отбелязан температурен рекорд – априлско време

В края на седмицата температурите ще паднат с 20-25 градуса. Това обяви пред Нова ТВ климатологът Симеон Матев.

„В момента времето не е февруарско, не е мартенско, а е априлско. Вчера термометрите отбелязаха 22 градуса в някои части на страната. В София температурата достигна 16,1 градуса, като беше подобрен рекорд от 1895 г.”, коментира климатологът.

По думите му освен застудяване, ни очаква и силен вятър. Според него промяната във времето ще окаже влияние на организма ни.

„В четвъртък бързо ще заоблачи, ще започнат превалявания от север на юг. Тогава дъждът ще премине в сняг, но сериозни снеговалежи не се очакват. В Североизточна България е възможно да се образува 5-6 см снежна покривка”, каза още Матев. И поясни, че след средата на 70-те години всяко следващо десетилетие е по-топло от предходното.  


Коментари (1)

ХРИСТ ТЕМПЕРАТУРНИ РЕКОРД У БУГАРСКОЈ НИЈЕ СЛУЧАЈАН. БУГАРСКА ИСКРЕНО ВЕРУЈЕ У БОГА И ЗАТО ЈЕ ПОД ЈАКИМ УТИЦАЈЕМ СУНЦА И ОДАТЛЕ ВЕЛИКА ТЕМПЕРАТУРА РЕКОРДНА У БУГАРСКОЈ. МОЖДА НЕ МОЖЕТЕ ДА МЕ СХВАТИТЕ ОВО ШТО ПИШЕМ АЛИ НЕКИ ДОБАР ВИДОВЊАК ЋЕ ВАМ ОБЈАСНИТИ О ЧЕМУ СЕ РАДИ И КО ПРЕСТАВЉА СУНЦЕ И СВЕТЛИНУ НА ПЛАНЕТИ.
09.02.2021 11:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още