Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Болница в Пловдив с остър коментар на ситуацията с лечебните заведения в страната

Общество

Болница в Пловдив с остър коментар на ситуацията с лечебните заведения в страната

Снимка:

Клиниката по Лъчелечение , УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив пусна коментар на тежката ситуация с болниците в страната. От лечебното заведение се питат как при липсата на кислород, лекари, сестри управляващите решават да се откриват нови легла. Друго, което ги учудва е защо баровете могат да работят, а се спират плановите операции.

„Ситуацията в момента и решението на управляващите: „Кислородът в здравните заведения в областта ще свърши през уикенда. Разкриват поетапно още легла в болниците. Спират се плановите операции.“ Тоест кислород няма, лекари няма, сестри няма, но пък решението е да се откриват нови легла⁉️“, пишат те.

Медиците пишат, че баровете не се затварят, но се спират плановите операции. 

„Новите случаи се покачват ежедневно, но не се затварят барове и училища, а се спират плановите операции ⁉️ Кога стана по-важно да се напиеш в бара, от колкото да лекуваш нуждаещ се⁉️“

„Най-тъжното е, че не виждам някои да протестира, че здравната система ще се срине, нито че и малкото останали лекари са на ръба на силите си, нито че вече няма дори кислород в страната. Но дори да не ви пука за лекарите, не ви ли пука за вас и за вашите близки? За всички онкоболни, диабетици, хипертоници и т.н? Кой и как ще ги лекува? Всички знаем, че населението в страната е най-застаряващото и най-болното. Тези темпове се увеличават, вместо да намалят. Всеки сам си избира съдбата... „ пишат още от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

„Лекарите направихме каквото можем, с чиста съвест сме. Бъдете здрави ‼️“, завършват те.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема