Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Асеновград гостува на шампионите по волейбол от Тополово

Общество

Кметът на Асеновград гостува на шампионите по волейбол от Тополово

Кметът на Асеновград гостува на шампионите по волейбол от Тополово - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев и зам.- кметът инж. Петър Петров гостуваха на спортистите от ВК „Тополово“. Поводът за посещението бе, че клубът си извоюва първото място на „Държавния шампионат“ за момичета до 12 години в Перник.

Д-р Грудев, от своя страна честити победата на отбора, като поздрави и директора на училището, кмета на селото и родителите на децата.

„Радвам се искрено! Този успех се дължи на подкрепата на родители, учители на треньор. Смятам, че пътят, по който сте тръгнали, е труден, но успехите ви ще стават все повече и по-големи. Вярвам, че принос за това имат и усилените тренировки в подходящите условия на спортната зала. Уверявам Ви, че общината, ще продължи да ви подкрепя и помага. Всички вие помните как започна процедурата по изграждане на тази зала. Тогавашният министър-председател господин Бойко Борисов беше на посещение в Асеновград. В единност, родителите на тези млади спортни надежди повдигнаха темата, че имаме хубав отбор по волейбол в с. Тополово, но нямат спортна зала. Тогавашният премиер пое ангажимент, който бе изпълнен от министъра на спорта по това време господин Красен Кралев. Ето я днес залата, като не закъсняха и Вашите спортни успехи. Не забравяйте - слушайте родителите си, учителите си, треньорите си и ще успеете! Благодаря Ви, че прославяте името на община Асеновград!“, каза пред присъстващите кметът на Асеновград Христо Грудев.

Като комплимент от общината той подари на децата волейболна топка и ръкави за волейбол. Кметът изрази готовност и за в бъдеще да помага на всички спортни школи, развиващи дейността си в Асеновградско и ангажиращи подрастващото поколение в активна спортна дейност. Капитанът на отбора, от своя страна, благодари за жеста и за подкрепата. Сподели че са се борили срещу доста класни отбори и са успели да достигнат до тук. Треньорът на отбора Димитър Илиев също изказа благодарност за прекрасния жест, от страна на община Асеновград, както и на кмета на с. Тополово. Не на последно място, Илиев отправи благодарност и към възпитаниците си, че успяха да се преборят срещу много тимове и дори срещу клубове от спортни училища.

„Подкрепата, която получаваме от община Асеновград, е много важна и се надяваме да носим радости и щастие на всички“, посочи Димитър Илиев.

Директорката на училището пък бе подготвила за всяко дете грамота и книга. На финала на събитието бе излъчено видео, събрало най-добрите моменти на състезанията, на които се насладиха всички гости в залата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати