Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Габрово стана председател на комисията SEDEC на Европейския комитет на регионите

Общество

Кметът на Габрово стана председател на комисията SEDEC на Европейския комитет на регионите

Кметът на Габрово стана председател на комисията SEDEC на Европейския комитет на регионите - Tribune.bg

Таня Христова (ЕНП/ГЕРБ), кмет на Габрово, беше избрана за новия председател на комисията SEDEC на Европейския комитет на регионите (КР). Това е събранието на градовете и регионите на ЕС.

SEDEC е една от шестте тематични комисии на КР и се занимава със социална политика, заетост, изследвания, образование и култура, цифрови технологии, младеж и спорт, многоезичие и др.

Христова, която е член на комитета от 2012 година, стана кмет на Габрово година по-рано и в момента е в края на втория си 4-годишен мандат. Тя е първата българка, избирана на ръководна позиция в КР.

„Комисията SEDEC задава посоката на работата на комитета в много важни сфери, които се отразяват на всекидневието на европейските граждани. В това число социалното развитие, равните възможности за всички, справянето с изтичането на мозъци, преодоляването на разделението в Европа по отношение на иновациите. Моят град Габрово е добър пример как дигитализацията може да ни придвижи напред и да подобри както продуктивността, така и стандарта на живот“, заяви Христова.

Тя беше поздравена от премиера Бойко Борисов.  


Коментари (3)

FTS "Нейният" град е добър пример за циганизация и крадене от проекти и проектчета. Това което плевенското дуче не знае е, че нашият град не е неин. Както бях писал и преди, в цялата си история Габрово не е имало по - позорен кмет.
02.10.2019 14:55 / Отговор
Гражданка Как кметицата помогна на града си, че оправя другите държави? След протестите бяха настанени почти три пъти повече роми, работа няма, младите съвсем напуснаха, а кучетата се плодят и необезпокоявани ходят на глутници без някой да им пречи. Дивите свине с чума или без....нападат градините на хората. Улиците са ужасни, транспорта с раздрънкани бусчета и автобуси, невъзможен за все още съществуващите майки с колички възрастни хора и инвалиди.... Така ли е в Европа? И в тази комисия, която председателствате?
03.10.2019 14:36 / Отговор
Позиция Има два типа хора. Едните са вървели и продължават да вървят гледайки само в краката си. ТЕ до скоро се спъваха на всяка крачка. Другите вървят свободно и спокойно. Другите имат очи да гледат, разглеждат и да се радват на това, което ги заобикаля. ТЕ няма в какво да се спъват.
09.10.2019 08:26 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още