Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на "Изгрев” осуетява строителството на частна детска болница

Общество

Кметът на "Изгрев” осуетява строителството на частна детска болница

Кметът на Изгрев осуетява строителството на частна детска болница - Tribune.bg
Снимка:

Намеренията на частниците, собственици на веригата болници "Сърце и мозък" и собственици на Търговска лига, да вдигнат частна национална детска клиника на гърба на вече започващата да се проектира в "Горна баня" държавна, може да бъдат осуетени. Че до изграждането на "Мама и аз", както планираха да се казва частната лечебница за малчугани, няма да се стигне по план на кожодерите, изобличени от ДБ още през септември миналата година, съобщи в понеделник кметът на район "Изгрев" Делян Георгиев, цитиран от "Лупа".

"Районната администрация на “Изгрев” започва поредна битка срещу опит за кражба на общинска земя. Умишлено или не, “Търговска Лига Национален аптечен център ЕАД”, направи изменение и нанасяне в Кадастъра на имотни граници на тяхна собственост на бул.”д-р Г. М. Димитров” в ж.к.”Дианабад”, обяви той. Именно на този терен в момента се помещава компанията Търговска лига и се планира изграждането на частната детска болница. 

Ето и подробностите: 

"След внимателен анализ на новонанесените граници на имота от страна на нашите специалисти се оказа, че към него са “присвоени” 21 кв.м вповече и то от общинската собственост в съседство. Нещо повече, тези 21 кв.м обхващат един от подходите към входа и рампата за хора с увреждания на бл.1.

В трите изминали години на настоящия мандат, нашата администрация доказа принципната си и постоянна позиция срещу всеки опит за ощетяване на жителите на “Изгрев” и общината. Заедно успяхме на спасим десетки обществени имоти от кражба и освободихме много, неправомерно заграбени в годините такива в трите ни квартала", аргументира се Георгиев. 

И добавя, че воден от принципното си разбиране, че общественият интерес трябва на надделява, а правата на хората и администрацията да се защитават, е разпоредил пълна проверка на случая и готовност за незабавно възражение срещу въпросните документи и тяхното оборвате в съда.

"Докато съм кмет на нашия район, няма да позволя нито педя общинска земя да бъде продадена, открадната или неправомерно владяна", зарече се той. 

Още през септември миналата година Lupa.bg  информира за инвеститорските намерения да се вдигне частна детска болница именнно на този терен, след провала на плановете за изграждането на МБАЛ "Сърце и мозък" в софийските покрайнини - в кв. "Казичене" - тема, която породи редица скандали в съсловната организация заради опит да се закрият успешни лечебни звена в столицата и да се изтеглят цели лекарски екипи от тях, при това в момента намиращи се в държавните клиники. 

Първа за опитите да се гради частна детска болница с предполагаем престой от около 100 лева на денонощие за легло алармира вече бившият депутат от ДБ Кремена Кунева, като разкри и името на готвения проект "Мама и аз". И неслучайно изригна със следния въпрос: 

"И за финал си оставям един съвсем страничен въпрос, който лично мен обаче леко ме напрегна. Трябва ли детска болница да се казва „Мама и аз“? А тати? Вие сериозно ли?! Дали хора, които наистина разбират от детско здравеопазване, отстраняват фигурата на бащата от процеса и това е някакъв стратегически замисъл или като за два месеца - толкоз?"

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети