Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на „Изгрев“ ще реже опасните дървета, когато има пари

Общество

Кметът на „Изгрев“ ще реже опасните дървета, когато има пари

Кметът на Изгрев ще реже опасните дървета, когато има пари - Tribune.bg
Снимка:

Пострадалите при инцидента с падналото дърво задвижват процедурата и подават иск срещу Столична община

Преди дни дървета премазаха автомобил на жена, в който бе и малкото ѝ дете като по чудо се отърваха без сериозни наранявания. Жителите от столичния „Изгрев“ продължават да подават сигнали за стари и опасни дървета, които застрашават преминаващите по улиците в района

„Първите клони паднаха при последния силен вятър. Наблизо има строеж. Строителите ни казаха, че са подали сигнал до общината. Те не реагираха, а клони от тополата продължават да падат и до днес при по-силни пориви”, разказа жител на квартала.

Кметът на Изгрев д-р Делян Георгиев потвърди, че има проблем. „Имаме страшно много стари, високи и изсъхнали дървета. Това по принцип е хубаво, но представлява и сериозен проблем. Миналата година сме премахнали над 400 опасни дървета. Имаме разрешение за 700 нови такива. Районът обаче не разполага с достатъчно средства“, отбеляза той пред Нова телевизия.

По думите му пари за премахването на стари дървета се отпускат всяка година, въпросът е какви и колко. Всеки знае, че физическото премахване на дърветата струва пари, а за райони, в които дърветата за премахване са повече, съответно ще са необходими повече средства, отбеляза той.

От днес пострадалите при инцидента с падналото дърво задвижват процедурата и подават иск срещу Столична община за това, че не са предприели никакви мерки за премахването му въпреки подадените сигнали.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети дървета, бюджет
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати