Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Калофер: Ще си платя сам глобата за хорото

Общество

Кметът на Калофер: Ще си платя сам глобата за хорото

Кметът на Калофер: Ще си платя сам глобата за хорото - Tribune.bg
Снимка:

Санкцията за физическо лице е от 1000 лв.

Кметът на Калофер пое отговорност за организацията на леденото хора на Богоявление и уточни пред Нова тв, че ще плати глобата за неспазване на противоепидемичните мерки. Румен Генчев посочи, че е разбрал от медиите, че ще бъде глобен.

„Всичко беше организирано от мен. Няма смисъл да търсят администрация, всичко е под мое ръководство. Глобата, която трябва да отнеса, нека бъде само за мен. Личи си, че е обществено значимо нашето хоро. След призивите ми много хора не дойдоха в града ни”, сподели градоначалникът.

Той коментира, че е получил обаждания от над 200 граждани, готови да платят глобата. Генчев, обаче, ще плати санкцията сам.

Областният управител на Пловдив - Дани Каназирева, обяви пред Нова тв, че няма как да бъдат санкционирани всички участници в калоферското хоро. Според нея аспектът в ситуацията е морален.

"Отговорността е на местната власт, която да проследи цялата организация и да установи такъв ред, че да не се нарушават противоепидемичните мерки. Отговорността ще я поеме кметът, а последствията - всички ние, както и болниците в Карлово и Пловдив", изтъкна Каназирева.

Санкция от 1000 лв. ще бъде наложена на кмета, като физическо лице, който е длъжен да следи за изпълняването на заповедите на здравния министър.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати