Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Кюстендил с ултиматум към министъра на околната среда и водите

Общество

Кметът на Кюстендил с ултиматум към министъра на околната среда и водите

Кметът на Кюстендил с ултиматум към министъра на околната среда и водите - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на Кюстендил Петър Паунов с ултиматум към министъра на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов.

 „Ако официално не се извините за лъжите, които изрекохте, на Община Кюстендил и на кюстендилци, 00:00ч. в понеделник – 01.08.22г, започвам всеки ден да изнасям не в спонсориран формат, а напълно безплатно, детайли от работата ни с министерството, което ви е поверено“, заяви градоначалникът.

Кметът Паунов представи документи – доказващи кореспонденцията на община Кюстендил с множество общини в България, за транспорта на боклука, където нагледно се вижда отговора им – отказват, категорично да го приемат.

Ето още от изявлението на кмета на Кюстендил:

„Уважаеми г-н Сандов, мълчах за да пазя честта ви. Министерството трябва да има чест! Да бъдеш неинформиран след повече от 6 месеца, управлявайки едно ведомство е нелепо! А да излъжеш – срамно!“ „Който вчера е следил сесията на Общински съвет – Кюстендил, вероятно си спомня, че похвалих пред съветниците Министъра на околната среда и водите, че е взел обективно отношение, замълчавайки си по темата със състоянието на площадката в Радловци и изграждане на регионално депо за отпадъци. Същата вечер обаче, още снощи, с голямо съжаление г-н Сандов опроверга моите добри думи за него и в спонсориран формат е изрекъл твърдения, които не отговарят на истината!“ Уважаеми г-н Сандов, бих се радвал да се обърна към Вас с „Господин Министър“, но един Министър и български държавник трябва да има чест! Мълчах през цялото време само, за да запазя честта Ви! Днес ще кажа само няколко щрихи в очакване на извинение до понеделник в 00:00ч.!, за думите, които произнесохте и нападките с/у община Кюстендил и кюстендилската общественост. След това, НЕ В СПОНСОРИРАН ФОРМАТ, а напълно безплатно ЩЕ ИЗНАСЯМ ВСЕКИ ДЕН, ВСИЧКИ ДЕТАЙЛИ от РАБОТАТА ни с МИНИСТЕРСТВОТО, което за Ваше и наше съжаление, Ви е поверено от известно време. Да бъдеш неинформиран след повече от половин година, управление едно ведомство, изглежда нелепо! Но да излъжеш е нещо по-неприятно и още по-тежко!“, се казва още в изявлението.“

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп