Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Ловеч изрази тревога от финансовите ограничения по строежа на АМ „Хемус“

Общество

Кметът на Ловеч изрази тревога от финансовите ограничения по строежа на АМ „Хемус“

Снимка:

Това е огромен удар по общините, защото сме предприели реновиране и рехабилитация на индустриалните зони, посочи Маринова

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова направи на 1 юли 2021 г. изявление по темата АМ „Хемус“. Тя изрази своята и на много хора тревога от предприетите финансови ограничения по строежа на магистралата, съобщиха от пресцентъра на Община Ловеч.

„Изказването на министъра на финансите, че това не е спешен ремонт, както и решението, което МС взе неотдавна, хвърлят в огромно притеснение нашата общност. В тази връзка хората питат - на базата на какво е взето това експертно решение и становище, че това не е обект от първостепенно решение? Извършена ли е предварителна оценка на съответствието, нещо, което се изисква и за най-малките проекти, за да се види какво ще е отражението на един или друг проект върху развитието на местната общност? Очевидно не е“, смята Корнелия Маринова.

Тя изтъкна, че много от инвеститорите, които и в момента са заявили желание за работа, се чувстват объркани от това, което се случва. Кметът подчерта, че много от фирмите са поели ангажименти за разширяване на производството с оглед перспективата на магистралата.

„Не се ли притесняват управляващите от искове“, попита тя.

„Считам също, че това е огромен удар по общините, защото мнозина от общинските ръководства сме предприели действия по реновиране и рехабилитация на индустриалните зони, включили сме се в интегрираните планове за развитие, в изграждане на нови паркове и зони. Какво става на практика с тези наши проекти и заетост на хората?“, пита още кметът на Ловеч.

„Изключително сериозен е проблемът за доверието към държавата. Не е сериозно в момент, в който има поети ангажименти, държавата да казва – прекратяваме работата дотук. Всеки трябва да си даде отговор на въпроса – кой какви перспективи за развитие дава за Северна България на гражданите? Мисля, че отговорът е ясен“, изтъкна Корнелия Маринова.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още