Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Ловеч забрани пиратките на Нова година

Общество

Кметът на Ловеч забрани пиратките на Нова година

Кметът на Ловеч забрани пиратките на Нова година - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова със своя заповед от 30.12.2019 г. забранява употребата на пиротехнически изделия във връзка с предстоящия новогодишен празник, съобщиха от Община Ловеч.

Забранява се използването на взривни вещества, стрелба с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други действия, които нарушават спокойствието или създават опасност за живота и здравето на гражданите.

Пълният текст на документа гласи:

„На основание чл. 44. ал. 1, т. 4 и ал. 2 от ЗМСМА във връзка с чл. 8, ал. 1 и ал. 2, чл.60, ал. 1, т. 6, чл. 152, ал. 1 и ал. 3 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехнически изделия, и чл. 4, ал. I от Наредба № 1 за опазване и поддържане на обществения ред, чистотата, общественото имущество и природата на Ловешка Община на Общински съвет - Ловеч

Нареждам:

1. Да не се употребяват пиротехнически изделия по смисъла на чл. 8, aл. 1 и ал. 2 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия на територията на община Ловеч във връзка с предстоящите новогодишни празници.

2. Забранява се ползването на взривни вещества, стрелба с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други действия, които нарушават спокойствието или създават опасност за живота и здравето на гражданите.

3. Началникът на РУ „Полиция" - Ловеч, да осигури присъствие и контрол от служители по време на предстоящите новогодишни празници за опазваме на обществения ред, сигурността и спокойствието на гражданите при провеждане на масови мероприятия на публични места на територията на общината.

4. Кметове на кметства и кметските наместници да осигурят изпълнението на настоящата заповед на територията на съответните населени места.

Изпълнението на настоящата заповед възлагам на Началника на РП „Полиция" - Ловеч, на началник отдел „Контрол и сигурност", на кметовете на кметства и кметски наместници на територията на община Ловеч.“


Коментари (1)

Ели браво...
31.12.2019 17:34 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати