Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Перник с критики към ведомството на Рашков, готов да протестира заради престъпността в града

Общество

Кметът на Перник с критики към ведомството на Рашков, готов да протестира заради престъпността в града

Кметът на Перник с критики към ведомството на Рашков, готов да протестира заради престъпността в града - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на Перник Станислав Владимиров е готов да излезе на протест с жителите на града, ако органите на реда не предприемат спешни мерки срещу насилието и престъпността в града, става ясно от пост в социалната мрежа на градоначалника. Това е тежка оценка за работата на силовото ведомство начело с Бойко Рашков, дадена от кмет на левицата, която е част от управленската вече тройна коалиция. В обръщението си Владимиров заявява, че няма да остави града да бъде сплашван от мутри или от деца, които си играят на такива.

Освен това в поста си кметът на Перник отправя призив към МВР в близките няколко дни да предприемат спешни мерки, с които да докажат на обществото, че градът е безопасен.

Повод за реакцията на Владимиров е случаят с пребития бивш футболист на „Миньор Перник“ Румен Андонов. След огласяването на случая последваха и други сигнали срещу сочения за извършител прокурорски син - Васил Михайлов. Разпространен беше и видеоклип, в който той бие полицай.

„Ако пернишката полиция не може или не иска да се справи с хора, които бият невинни граждани в Перник и не получават ответна реакция, ще поискам помощ отвън“, заканва се Владимиров. Той призовава перничани да бъдат в готовност.

„Ако полицията не може да защити града ни, да го направим ние. Ако трябва ще излезем на улицата. И аз ще бъда НА ПЪРВИЯ РЕД С ВАС. Защото утре пострадал може да бъде вашето дете или родител“, категоричен е Станислав Владимиров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети