Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. С 80-90 см. се е повишило нивото на язовир "Студена", няма да се черпи вода от мъртвия обем

Общество

С 80-90 см. се е повишило нивото на язовир "Студена", няма да се черпи вода от мъртвия обем

С 80-90 см. се е повишило нивото на язовир Студена, няма да се черпи вода от мъртвия обем - Tribune.bg
Снимка:

С добро темпо върви изграждането на съоръжението (Мало Бучино - Перник), положени са 3 км. тръби. През последните 2 седмици - мекото време, южният вятър, валежите, увеличиха притока и нивото на язовир "Студена". С 80-90 сантиметра се е повишило и сме прескочили това да черпим вода от мъртвия обем на язовира, което беше нашето притеснение, въпреки съоръженията за замърсяване. Хубавото е, че на този етап, с този приток, с прогнозата за валежи, можем да кажем, че сме прескочили това предизвикателство. Това отчете кметът на Перник Станислав Владимиров за водната криза в града му в предаването "Беновска пита" .

 "Миналата седмица в един от кварталите пак имаше проблеми с мръсна вода, това е по-голямо предизвикателство пред нас. Подмяна на водопроводната мрежа, най-критичната част. Строителната камара ни посочи фирмите, най-мощни, с най-голяма експертиза и потенциал в тази сфера. Вече се проектират част от трасетата с някои от фирмите. Необходими са между 5-6 месеца да се завърши, ще създаде някои неудобства на моите съграждани, когато се разкопае почти целият град, ще има неудобства", отбеляза Станислав Владимиров.

 По думите му перничани са готови да преодолеят сегашните неудобства. "Перничани в разговорите ми с тях увериха, че ще преодолеем и това неудобство, защото подмяната на подземната инфраструктура на един град дава съвсем друго развитие. Моят град ще има съвсем друга перспектива за развитие - водопровода, пречиствателните станции, канализирането на няколко квартала в Перник. След някоя и друга година моят град ще има съвсем различна перспектива", убеден е Станислав Владимиров.

Относно информации за надути сметки за вода заради въздух в тръбите, той посочи, че веднага е  "поставил темата" пред ВиК.

"Сметките в последните месеци са чувствително по-високи, ми казаха мои познати. ВиК си правят вътрешна проверка, надявам се да се изчисти това - да плащаме по-високи сметки при условие, че не сме ползвали толкова вода. ВиК дружествата трябва да отговорят на този въпрос. Аз им поставих темата, не мога да им поставям задачи, не мога да си надскачам сянката", заяви категорично кметът на Перник.

 "Разбира се, поддържам комуникация с министрите, с премиера. В тази ситуация партийните окраски остават на заден план. Фамилиарничене (с премиера) няма, той пита каква е обстановката, как върви, има ли нужда от допълнително финансиране Перник - нормална е комуникацията. Това, че работя добре с определени министри, не значи, че работя добре с всички от партия ГЕРБ", изтъкна кметът. Той даде за пример отхвърляне "на инат" в общинския съвет от "партии, претендиращи, че са десни", изграждане в Перник на площадка за твърди отпадъци.

 "Вметвам това, защото в такива кризи партизирането, работата на инат, опитът на политици да се правят на интересни, трябва да останат на заден план. И аз можеше постоянно да се правя на интересен, да мрънкам", каза Станислав Владимиров.

По темата за предстоящите вътрешни избори в БСП той обясни, че заради задачите си в Перник не е имал чисто физическата възможност да ходи на "Позитано" през последните 2 месеца.

 "Нормално е да се вълнувам, но пропускам някои детайли, имам достатъчно главоболия в Перник. В БСП специфичното е, че сме партия в истинския смисъл на думата - аз съм много ярък пример в тази посока, когато определени действия на Корнелия Нинова не ги приемах за нормални в определена ситуация, го отбелязвах. Истинска демокрация има в нашата партия, на никого не е забранено да коментира различни теми, не е нужно да ги съгласува с лидера си. Аз доста често съм изразявал смело позиции, без да се притеснявам, че някой ще дойде и ще ми каже - "Г-н Владимиров, не трябва така", посочи Станислав Владимиров.

 "Мисля, че предстоящата кампания в моята партия не бива да е формална, да не е личностен сблъсък, а на идеи как да се развива БСП. Ние доста често стъпваме на носталгията, на марката БСП, без да сме в крак с всички тенденции, с потребностите на света. Доста често моята партия изостава и не е в крак с модерните политически тенденции. Ако БСП не предлага продукт, който да се котира на политическия пазар, много трудно ще печелим", смята Станислав Владимиров.        


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати