Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Пловдив изпрати Цвети Пиронкова за Париж с пожелание за успех

Общество

Кметът на Пловдив изпрати Цвети Пиронкова за Париж с пожелание за успех

Снимка:

Кметът на Пловдив Здравко Димитров покани първата българска тенис ракета Цветана Пиронкова в Община Пловдив, за да отличи изключителното ѝ постижение от миналата седмица на турнира US Open в САЩ.

Пиронкова дойде заедно със своя брат – Енчо Пиронков, и с д-р Георги Крумов, вицепрезидент на Българската тенис федерация. На срещата присъства и зам.-кметът по младежки дейности и спорт Георги Титюков.

„Конкуренцията в тениса е жестока и това прави успеха Ви още по-впечатляващ, призна го дори Серина Уилямс след края на мача ви. Да бъдеш майка е най-големият дар. Майчинството дава на жените допълнително сила, това го показа и Стефка Костадинова, която записа най-добрите си постижения, след като роди“, заяви кметът.

От своя страна Цвети Пиронкова благодари за подкрепата на всички българи. Тя сподели, че се готви усилено за турнира в Париж и прекарва колкото се може повече време с детето си.

На срещата се коментира, че дори в ситуация на пандемия и множество ограничения, Пловдив може да се гордее с изключително силна спортна година.

Здравко Димитров пожела на Пиронкова успех и на предстоящото Открито първенство на Франция, за което пловдивчанката получи „уайлд кард“ и й подари за спомен реплика на маската на тракийския владетел Севт III.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още