Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Радомир не знаел, че яз. „Студена“ се ползва само при аварии

Общество

Кметът на Радомир не знаел, че яз. „Студена“ се ползва само при аварии

Кметът на Радомир не знаел, че яз. Студена се ползва само при аварии - Tribune.bg
Снимка:

Продължава насочване на вода към Радомир, а те имат други водоизточници, коментира кметът на Перник

Кметът на Радомир Пламен Алексиев заяви в ефира на БНТ, че не е знаел, че яз. „Студена“ трябва да се ползва само при аварии.

Вчера министърът на екологията Нено Димов обясни, че има установено нерегламентирано източване на яз. „Студена“ към Радомир през помпена станция „Крапец”. Димов обясни,че е разрешено ползването на вода от язовира само при аварии.

„Заглавия като "Отклонена е водата за Радомир" и "Спряно е източването за яз. "Студена" за Радомир" за мен не отговарят на истината. Защото водоизточникът, който ползва помпената станция "Крапец" и го насочва към Радомир на практика е преди яз. "Студена". Водата не влиза в яз. "Студена". Водата влиза в помпената станция и оттам се насочва към посока Радомир и, когато не работи, прелива през бента и отива през дерето директно към яз. "Студена"“, обясни Алексиев.

Кметът на Перник Станислав Владимиров също коментира темата. „Сигналите са били много, много назад във времето, че Перник ще изпадне в тази криза. Всичко е в начина на ръководене на ВиК дружеството. Министърът е прав - Радомир трябва да черпи при аварийни ситуации вода от станция "Крапец". Кметът не е виновен - той иска да осигури комфорт на неговите жители. Виновно в тази ситуация е ВиК дружеството в Перник - ръководството, а не обикновените служители“, каза той. И допълни:“Най-странното е, че когато вече сме във воден режим, ние продължаваме да насочваме вода към Радомир. А те имат други водоизточници.“

Владимиров потвърди, че водният режим дава резултати към настоящето, като обаче възникват множество аварии.


Коментари (1)

Доган-стан Перничани си избраха ВиК специалист за кмет,а можеше просто да го назначат.Освен,че стана телевизионна звезда и реве за вода,която само Господ може да осигури това потомствено мекере,какво е направил за един месец.
03.12.2019 12:35 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети