Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на район „Южен” в Пловдив: Странно е да паднеш в тръба от 38 см, не скачаш като заек

Общество

Кметът на район „Южен” в Пловдив: Странно е да паднеш в тръба от 38 см, не скачаш като заек

Кметът на район Южен в Пловдив: Странно е да паднеш в тръба от 38 см, не скачаш като заек - Tribune.bg

„Много е странно да влезеш в 38-сантиметрова тръба и то с двата крака. Напълно логично е да не скачаш като заек, когато ходиш, а да редуваш ляв и десен крак. И би било резонно да хлътнеш в тръбата с единия крак. За мен някой му е помогнал”. Така кметът на пловдивския район „Южен” Костадин Язов коментира инцидента от събота вечерта, при който 46-годишният жител на кв. „Коматево” Никола Иванов се озова с целия си ръст и с вдигнати нагоре ръце в необезопасена тръба, пише „24 часа”.  Тя се намира на метри от стадиона на „Ботев” в квартала. Човекът престоя там цяла нощ, а в неделя сутринта го открила жена от квартала, която разхождала кучето си.

„Мястото се намира на не повече от 5 метра от тротоара, който е равен и направен за движение - без зейнали тръби”, допълни Язов. И попита какво е правил вечерта мъжът в изкопите.

Според него всеки можел да си направи изводите в какво състояние е бил Иванов, когато е хлътнал.

Районният кмет призна, че и община Пловдив има известни недостатъци, които били наследени.

„Това е инфраструктура, подготвена, за да бъде присъединена към основното „Коматевско шосе”. 46-годишният Иванов е хлътнал в тръба, която е в сервитута на бъдещото разширение на шосето, а то още не е изградено", посочи Язов.

Той обясни, че по всяка вероятност става въпрос за дъждоприемна шахта, която ще е част от подземния кадастър на вече изградения булевард. Защо не е обезопасена, не можем да отговорим, обясни той. И каза, че непрекъснато се натъквали на подобни забавени и отложени обекти.

„В момента Първо РУ и Общинският инспекторат правят обход на всички трасета в район „Южен”, за да установят къде има подобни места.

Районният кмет не може на този етап да каже колко такива необезопасени тръби зеят по въпросното трасе.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тръба

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети