Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова провери изграждането на фитнес на открито в парка в „Дружба“

Общество

Фандъкова провери изграждането на фитнес на открито в парка в „Дружба“

Фандъкова провери изграждането на фитнес на открито в парка в Дружба - Tribune.bg
Снимка:

В близост се предвижда обновяване на озеленяването и поставяне на нови пейки

Днес започна работа по изграждане на фитнес на открито и площадка за домашни любимци в парка с езерото в Дружба. Кметът на София Йорданка Фандъкова провери на място организацията на работа. Настоящата дейност е част от първия етап от реконструкцията на парк “Дружба”, която включва още изграждане на детски площадки и амфитеатър до езерото, както и ремонт на алейната мрежа.

Фитнесът на открито ще бъде на терен пред църквата „Св. Преподобни Наум Охридски“.

Кметът Фандъкова поиска от изпълнителя да постави допълнителни информационни табели за обектите, които ще се изпълняват. Тя възложи на районния кмет да включи в проекта и осигуряването на видео камери.

Площадката за спорт и фитнес на открито е 705 кв.м и решена в пейзажен стил, като са използвани дъги в хармонично съчетание. Подходите към площадката са от алеята откъм моста и от източната алея покрай брега.

В близост се предвижда обновяване на озеленяването и поставяне на нови пейки. Запазват се известните за мястото розариуми в парка.

Столична общинаСтолична община

С цел подобряване на средата и създаване на приятна атмосфера за спорт и отдих, прилежащото пространство е допълнено с иглолистни декоративни дървета от вид ела, кедър и бор, широколистни дървета от вида каталпа, ликвидамбър и декоративни шестили, както и цъфтящи храсти от вида спирея, дрян и жив плет от лигуструм.

Площадката за игра на кучета е разположена в североизточната част на парка и е разделена на две – за дребни и едри породи. Двете площадки са оградени с мрежа, а в тях са разположени пейки и кошчета за отпадъци.

На проверката присъстваха и зам.-кметът по екология Десислава Билева, кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков и председателя на комисията по околна среда в Столичен общински съвет Лорита Радева.

Фотограф: Аделина Ангелова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати