Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на „Средец“: Моля собствениците - проверявайте капаците, този път беше малкият дявол

Общество

Кметът на „Средец“: Моля собствениците - проверявайте капаците, този път беше малкият дявол

Снимка:

„Преди малко се върнах от мястото на ъгъла на ул. Стефан Караджа и ул. Дякон Игнатий, където малко по-рано млада жена падна в английския двор на сградата. Разговарях по телефона с дамата, добре е. Слава на Бога“. Това написа във Фейсбук профила си кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков.

По думите му  причините за инцидента с бременната жена  ще бъдат изяснени.  Трайков уточнява, че английският двор представлява вход откъм улицата към избени помещения в сградата като поддържането на капаците им е отговорност на собствениците.

„Междувременно от дирекция Аварийна помощ и превенция възстановиха капака , а от НАГ изготвят констативен протокол и главният архитект на СО ще издаде заповед към собствениците за укрепване и ще започнат административно-наказателно производство“, допълва Трайков

Той е категоричен, че пострадалата жена също има право да заведе иск за понесените имуществени и неимуществени щети. „Районът ще окаже съдействие с каквото е необходимо“, посочва още кметът на „Средец“.

„В центъра има много такива капаци и като си помисля как и децата ми  собственици и ползватели - проверявайте състоянието им, този път просто беше малкият дявол“, пише още Трайчо Трайков.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема