Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Царево: Веднага трябва да започне укрепването на стената на язовир „Потурнашки“

Общество

Кметът на Царево: Веднага трябва да започне укрепването на стената на язовир „Потурнашки“

Кметът на Царево: Веднага трябва да започне укрепването на стената на язовир Потурнашки - Tribune.bg
Снимка:

Хидроинженери пристигнаха в Царево и започнаха с обследването на два язовира в района на града - „Хаджи Яне“ над село Лозенец и по-големият „Потурнашки“, съобщи кметът на града Георги Лапчев пред журналисти, предава БТА.

„Първоначалният оглед показва, че трябва веднага да започнат дейности по укрепването на стената на язовир „Потурнашки““, каза Лапчев. „Стената не се е скъсала, но откосът, който следва след стената вече не съществува“, посочи кметът и допълни, че откосът е отмит в резултат на няколко часа теч на вода.

Хидроинженерът Николай Лазаров констатира, че състоянието на стената е компрометирано. „Това означава, че при подобен неблагоприятен валеж има вероятност стената вече да се скъса“, заяви той. „Самото съоръжение е издръжливо, просто ще се възстанови язовирният комплекс“, поясни хидроинженерът.

Припомняме, че двата язовира бяха изпразнени след наводнението на 5 септември. Язовирите са общински и са отдадени на концесионери. Основната им функция е да задържат водосбора при проливни дъждове.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети