Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Враца с подробности за затвореното детско отделение

Общество

Кметът на Враца с подробности за затвореното детско отделение

Кметът на Враца с подробности за затвореното детско отделение - Tribune.bg
Снимка:

От вчера детското отделение във Враца е запечатано с уговорката, че спирането е временно, докато персоналът е в отпуск. Петима лекари и осем медицински сестри обаче са подали молби за напускане.

Директорът на лечебното заведение е подал оставка, но тя не е приета. Миналата седмица в града пристигна здравният министър, за да потърси решение на проблема. Ситуацията обаче остава тежка, защото не е ясно дали медицинският персонал ще се върне на работа в края на август.

„Изненадам съм от това решение на педиатрите. Смятам, че те се отговорни хора. Те са специалисти, които имат подход към децата и не мога да приема това решение. За щастие, благодарение на разговорите, които водихме през последните седмици, медицинските сестри ще се върнат на работа на 1 септември“, обясни кметът на града Калин Каменов пред БТВ.

Според него има и трима лекари, които също ще се върнат в отделението и ще поемат част от дежурствата. От общината се надяват, че благодарение на усилията на Министерство на здравеопазването и борда на директорите на УМБАЛ-Враца ще бъдат назначени още педиатри. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати