Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Книга събира под знамената олимпийските герои на България

Общество

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

Книга събира под знамената олимпийските герои на България - Tribune.bg

„България на Олимп“ е уникална с това, че представя пътя до медалите на всички наши олимпийски призьори

Над 200 родни призьори от олимпийски игри вече са потвърдили присъствието си на събитието. Пред представители на 42 медии се очаква да се появят спортни герои на нацията от летните игри Токио 1964 до Рио де Жанейро 2016, както и медалистите от зимни олимпиади. Звезди от 3 ансамбъла на грациите ще украсят церемонията, на която ще могат да се съберат отново като отбор и носителите на олимпийски отличия във волейбола, баскетбола и тези от футбола от Мексико-68. Издателство „Софтпрес“ и Фондация „Български спорт“ ще са домакини на голямото спортно парти на открито в  „Стрийт лаундж“, бившите тенис кортове на хотелския комплекс „Маринела“. Гласът на „Дарик“ Ивелин Райчев ще води церемонията, а победителката от втория сезон на Master Chef – Севда Димитрова, ще се погрижи да има приятни кулинарни изненади за гостите. Входът за събитието ще е само с покани като организаторите имат и Вариант Б при лошо време – голямата зала на намиращия се на същото място „Изложбен център за събития“.

Имената на тримата автори на книгата, в която е попаднал всеки един от олимпийските медалисти на България, са гаранция за успеха на изданието. Владимир Памуков, написал абсолютния бестселър с вече 70-хиляден тираж само у нас „Христо Стоичков. Историята“, популярният журналист-енциклопедист Тодор Шабански  и доайенът на спортните ни фотографи Бончук Андонов ни представят спортната слава на нацията в „България на Олимп“.

Книгата е уникална с това, че представя пътя до медалите на всички наши олимпийски призьори, историите на шампионите, богато илюстрирани с непубликувани досега фотоси, статистики и инфографики плюс куриозни, весели, неизвестни и странни истории за спортните герои на България.

Авторският екип, който вече издаде 4 книги за звезди в нашия спорт, „Софтпрес“ и Фондация „Български спорт“ са решили над половината от тиража да се предостави безвъзмездно на олимпийските ни федерации, БОК, медиите, призьорите и други институции, свързани с родния спорт. На пазара реално ще се пусне ограничен тираж за ценители, като част от приходите ще се предостави на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.                                                                                                


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети