Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. КНСБ опъна протестна шатра пред парламента, настояват за по-високи доходи (СНИМКИ)

Общество

КНСБ опъна протестна шатра пред парламента, настояват за по-високи доходи (СНИМКИ)

КНСБ опъна протестна шатра пред парламента, настояват за по-високи доходи (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:

КНСБ се събраха пред служебния вход на Народното събрание на протест, в знак на несъгласие опънаха и шатра.

Синдикатът настоява да бъде увеличена минималната работна заплата на 760 лв., както и по-високи възнаграждения за работещите в бюджетната сфера.

БГНЕСБГНЕС

„Инфлацията вече обезцени нарастването на минималната работна заплата и хората повсеместно губят покупателна способност, като това вече се наблюдава от повече от година. Ние искаме достойни възнаграждения“, заявиха участници в протеста пред БГНЕС.

Лозунгите и табелите гласяха „Инфлацията расте, доходите –не“, „Справедлива и адекватна минимална заплата“ и „С тези пари не може да се живее в България“.

БГНЕСБГНЕС

Участниците и организаторите обявиха, че ще останат пред НС докато исканията им не бъдат удовлетворени. Според тях пари има и с приемането на бюджета трябва да има актуализация на техните възнаграждения. Повечето доходи според тях ще дойдат през повишаването на приходите, през неизпълнението на капиталовата програма.

БГНЕСБГНЕС

Друго основно искане на профсъюза е по-висока подкрепа за семейства с деца. Те предлагат увеличение на размера на данъчното облекчение за деца от 4500 на 7500 лв. годишна данъчна основа за едно дете и от 9000 на 15 хил. лв. за семейство с две деца. Това ще подпомогне домакинските бюджети на семейства с едно дете в размер на 750 лв. годишно и на семейства с две - в размер на 1500 лв., сочат сметките на синдиката.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема