Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. KНСБ в ТЕЦ „Марица изток 2“ продължават да настояват за среща с властта, излизат на протест до седмица

Общество

KНСБ в ТЕЦ „Марица изток 2“ продължават да настояват за среща с властта, излизат на протест до седмица

KНСБ в ТЕЦ Марица изток 2 продължават да настояват за среща с властта, излизат на протест до седмица - Tribune.bg
Снимка:

KНСБ в ТЕЦ „Марица изток 2“ настоя за среща на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество на тема „Енергетика“. Пред БНР Деян Дяков, председател на синдиката в централата, обясни, че от началото на година са пратени три писма - 4 януари, 11 януари и 19 януари, но до момента нямаме никакъв отговор по темата.

Те са писали до премиера, до вицепремиера Асен Василев, както и до Пламен Димитров.

От профсъюза настояват МЕ да направи среща за обсъждане и приемане на нова енергийна стратегия на страната, ще има ли нови мощности и къде.

„Предишните управляващи отговаряха в рамките от 3 дни до седмица. Ако нямаме отговор, излизаме на улицата, нямаме друг ход“.  

„Хората са притеснени, не толкова от факта, че се говори за затваряне на „Марица Изток“ или от цената на тока, а от това, че нямат представа какво ще е тяхното бъдеще. Ние не знаем какво е заложено в Плана за възстановяване и развитие, в енергийната стратегия. Нямаме представа как върви изготвянето на териториалните планове, там какво е заложено. В крайна сметка е крайно време тези хора да бъдат информирани и да бъдат с ясното съзнание коя структура до кога ще работи, къде ще ги преквалифицираме, къде ще ги препращаме да работят и въобще ще се наложи ли това и кога. Трябва да има ясен план за действие за следващите 10-15-20 години. Това не е от днес за утре. Говорим за съдбите на хора. Само при нас в централата работят 2350 души, които всеки ден идват на работа с неяснота“, категорични са синдикатите.

„Не можем да си говорим през медиите, а така започна правителството от началото на годината. Съжалявам, но това не е социален диалог“, категоричен беше Деян Дяков.  

 

 


Топ новини

виж още