Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Иван Кокалов: Коронавирусът не е чума, няма нужда от свръхмерки

Общество

Д-р Иван Кокалов: Коронавирусът не е чума, няма нужда от свръхмерки

Снимка:

„Това е вирус, който ще преборим“, посочи още той

Мерките срещу коронавируса са достатъчни и не бива да се вземат свръхмерки, които да пречат на нормалния живот. Това заяви вицепрезидентът на КНСБ и председател на Федерацията на синдикатите в здравеопазването д-р Иван Кокалов, предаде БГНЕС.

Според Кокалов например затваряне на голям търговски център би било свръхмярка.

„Не знам МОЛ да е затворен, може би в Габрово и Плевен, тъй като не се знае кой е нулевият преносител. Това е свръхмярка, защото в МОЛ-а циркулират много хора, но те не са събрани на едно място, има въздух. Мерките са в посока да не бъдат свръхмерки, които да попречат на икономическото развитие. Това не е чума, а вирус, който ще преборим“, твърди синдикалистът.

Той направи коментара си преди началото на тържественото честване на 30 години от учредяването на Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ.

“Обстановката е нормална, тя винаги е била напрегната за тези 30 години, особено в началото. Трябва да останем спокойни и единни и да продължим битката за повече права, за по-големи доходи в здравеопазването. Надявам се, че в близките един-два дни ще чуете още по-добри неща, защото работим, не се показваме по улиците и по первазите. Надявам се много скоро да чуете нещо много добро за медицинските сестри“, заяви д-р Кокалов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още