Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Колеги на проф. Кантарджиев и днес протестират в негова защита

Общество

Колеги на проф. Кантарджиев и днес протестират в негова защита

Снимка:

Експертът бе пенсиониран вчера

Колеги на пенсионирания проф. Кантарджиев протестират и днес в негова защита, съобщава Нова тв. Те определят експерта като  едно от емблематичните лица на Националния оперативен щаб срещу коронавируса.

Проф. Тодор Кантарджиев вчера беше освободен от директорския пост в Националния център по заразни и паразитни болести. Мотивите на служебния кабинет са, че е навършил пенсионна възраст.

„За девет години Центърът се разви невероятно и сега е нещо, което никога не е бил. Имаме средства, модерно оборудване и име в международен план. Вера бях лично при министъра. Това, което ме омерзи, беше обяснението, че няма незаменими хора. Има незаменими хора. Проф. Кантарджиев е човек, който е лекар, учен и учител”, обясни проф. Мария Николова от НЦЗПБ.

Новината за пенсионирането на проф. Кантарджиев предизвика много коментари.

„Повече от 25 години работя с професора. Може буквата на закона да е спазена, но не това е начинът за пенсиониране. Чух, че министерството изказало някакви благодарности. Според мен начинът беше грозен”, смята бивш колега на професора.

Служителите в Националния център обясниха, че ще продължат с протестните мероприятия срещу решението за освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев и настояват той да бъде върнат на поста му.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още