Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Колтуклиева: От януари крият готово обвинение срещу Радостин Василев за заплахи

Общество

Колтуклиева: От януари крият готово обвинение срещу Радостин Василев за заплахи

Колтуклиева: От януари крият готово обвинение срещу Радостин Василев за заплахи - Tribune.bg

От януари тази година се крие обвинение на Софийска градска прокуратура по чл. 143 от НК „за принуда” срещу Радостин Василев, заради натиска му върху Христинка Иванова, депутат от ИТН, да напусне парламента.

Това обяви пред „Телевизия 7/8“ журналистката Соня Колтуклиева.

Прокуратурата разследва Радостин Василев за заплаха към депутата от ИТН Христинка Иванова?

Припомняме, че миналото лято депутати от „Има такъв народ“ (ИТН), сред които Христинка Иванова, пуснаха запис на Радостин Василев, който се опитва да я склони да премине в групата на отцепниците. След като Иванова отказва, Василев ѝ заръчва да си подаде оставката като депутат и ѝ заявява, че ще ѝ прати хора, които да ѝ помогнат да си попълни молбата. И тя щяла да види, че ще я попълни.

Колтуклиева разказа и за свое интервюто с отцепника Георги Георгиев, че най-напред са провеждани срещи в гарсониерата на Виктория Василева в „Люлин“ 5. На следващия ден, 10.06.2022, са се срещнали с Кирил Петков в 3-стайния апартамент на Радостин Василев до Зоологическата градина, където е била обсъждана покупко-продажбата на народни представители за сумата от 500 000 евро на човек.

Според нея самият Радостин Василев ѝ е доверил, че е присъствал и на „невротични изблици“ от Кирил Петков и дори го е чувал как крещи на Радев, че ще му прави импийчмът и ще го свали от власт.

Радостин Василев не е получил нито един глас от „Продължаваме промяната”, когато е бил подложен на гласуване списъкът с водачите на листи за вота на 2 октомври. „Вой, страшен, не го искат. Гневен и нападателен, Кирил Петков удря по масата и казва ще повторим гласуването - но този път ще включим две в едно: ако отхвърлите Радостин, значи приемате оставката ми!“, твърди още Колтуклиева и подозира Василев, че е „филмирал оргии в кабинета на Кирил Петков“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети