Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Комисията за защита от дискриминация проверява Слави Трифонов заради „Песен за Лена”

Общество

Комисията за защита от дискриминация проверява Слави Трифонов заради „Песен за Лена”

Комисията за защита от дискриминация проверява Слави Трифонов заради Песен за Лена - Tribune.bg
Снимка:

Комисията за защита от дискриминация е образувала производство срещу фирма „Седем-осми” АД на лидера на ИТН Слави Трифонов след жалба по повод „Песен за Лена”, която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв „7/8” преди месец, съобщи в. „Сега”.

Наскоро Бориславова заведе гражданско дело за клевета и уронване на името за 40 хиляди лева срещу компнаията на шоумена. 

Лена Бориславова заведе дело за клевета и уронване на името срещу сценаристите на Слави

От КЗД споделят, че жалбата е подадена от Геновева Тишева. Тя е юрист, който кара втори мандат като член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените. Геновева Тишева е и в Съвета на настоятелите на фондация „Български център за джендър изследвания”.

За производството пред КЗД първи съобщи самият Трифонов в подкаста на рапъра Йонислав Йотов-Тото. Според него сценаристите са направили песента, той е чувал само първия куплет и няма „представа за какво пеят, но трябва да имат свободата да я изпеят”.

Слави Трифонов: Песента за Лена така ги фрустрира , че ме викаха да се обяснявам в комисия

В момента производството пред комисията е във фаза „проучване”, поясниха от КЗД. Тази фаза може да продължи и до два месеца за случаи с фактическа и правна сложност, казва законът. По време на проучването се събират писмени доказателства, необходими за пълното изясняване на казуса, като може да се ползват и външни експерти.

След проучването производството влиза във фазата на откритите заседания и накрая - КЗД обявява решението си. То не е окончателно и може да се атакува в съда.

КЗД може да налага глоби и санкции, както и да прави предписания, ако установи нарушения.

 

Сценаристите на Слави с песен за Лена Бориславова (ВИДЕО)


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати