Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Компанията на Велико Желев: Изненадани сме от внушенията за побой, принуда и изнудване

Общество

Компанията на Велико Желев: Изненадани сме от внушенията за побой, принуда и изнудване

Компанията на Велико Желев: Изненадани сме от внушенията за побой, принуда и изнудване - Tribune.bg

"ВДХ" АД - компанията на обвинения за побой и изнудване Велико Желев, излезе с позиция до медиите след задържането на бизнесмена снощи.

В съобщението се казва, че между дружеството и служителя Благой Андонов, който е бил директор "Строителство" в началото на февруари, е имало споразумение за напускане по взаимно съгласие. Установено обаче било, че Андонов се облагодетелствал за сметка на компанията и от него са поискани писмени обяснения.

На 24 февруари било взето решение Благой Андонов да бъде уволнен дисциплинарно, а на 27-и бил подаден сигнал в прокуратурата за извършените от бившия служител злоупотреби.

Обвиниха бизнесмена Велико Желев за принуда и лека телесна повреда

Демерджиев заръча на прокуратурата да търси връзка на Велико Желев с Хемус

Ето цялата позиция на фирмата:

"Във връзка с проведената късно снощи полицейска акция, последвалото разследване на Софийска градска прокуратура и разпространяваната в медиите информация, смятаме за необходимо да представим официалната ни позиция по случая.

"ВДХ" АД е национален лидер в строителството на благоустройствена, енергийна, транспортна и ВиК инфраструктура, жилищни и обществени сгради, спортно-развлекателни комплекси и хидротехнически съоръжения и има дългогодишен опит в изпълнението на значими национални обекти.

Лицето, подало сигнал срещу г-н Велико Желев, е било в трудово правоотношение с "ВДХ" АД на длъжност директор "Строителство".

Първоначално е постигнато разбирателство между страните, напускането на служителя да стане по взаимно съгласие, считано от 6 февруари 2023 г.

След направена вътрешнофирмена проверка са установени длъжностни нарушения, свързани с финансово облагодетелстване на служителя за сметка на работодателя. От служителя са поискани писмени обяснения, които той е предоставил на 24 февруари 2023 г.

На база установените нарушения, ръководството на дружеството е взело решение да бъде променена заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение, от такава по взаимно съгласие, на дисциплинарно уволнение.

На 27.02.2023 г. е внесен сигнал до Софийска градска прокуратура под номер 8124/23 от 27.02.2023 г., в който от работодателя ВДХ АД са описани установените нарушения и е представена готовността на фирмата да предостави допълнителна информация за нуждите на евентуалното разследване.

Изключително сме изненадани от внушенията в медиите за обвинения, свързани с принуда, побой, документи с невярно съдържание и изнудване – понятия, които категорично противоречат на нашите принципи на поведение и морал".

Велико Желев финансирал Български възход, парите ги разделиха с Румен Петков


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети