Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Контрера, ВМРО: Още чакам ПП-ДБ-СС да кажат как е назначена Адриана Попова за секретар на СО, която е човек на Прокопиев

Общество

Контрера, ВМРО: Още чакам ПП-ДБ-СС да кажат как е назначена Адриана Попова за секретар на СО, която е човек на Прокопиев

Контрера, ВМРО: Още чакам ПП-ДБ-СС да кажат как е назначена Адриана Попова за секретар на СО, която е човек на Прокопиев - Tribune.bg
Снимка:

Вчера колегите от ПП-ДБ-СС заедно с кмета на София Васил Терзиев направиха внушение, че хората, предложени за временно изпълняващи длъжността директори в дружествата, са калинки. Това не е вярно, изброените хора са личности с дългогодишен опит. Аз в изминалите мандати, за разлика от ПП-ДБ-СС, съм работил с тях, явно затова не им харесват.

Това заяви на брифинг от „Московска“ 33 столичният общински съветник Карлос Контрера, който е и заместник-председател на ВМРО.

От изчетените автобиографии искам да покажа, че тези хора, за които ПП-ДБ-СС казват, че са калинки, всъщност са били назначавани на определени длъжности по време на управлението на „Промяната“, има хора от Реформаторския блок, продължи Контрера.

Виждаме тук един пърформанс пред залата на Столична община, опънати като чаршафи автобиографиите на предложените вр.и.д. директори в дружествата. Тази арт инсталация или е дело на администрацията, или на колегите общински съветници от ПП-ДБ-СС. Доста е низко, възмути се той.

Контрера обърна внимание на „честните“ практики и конкурси на кмета и неговата администрация. Още чакам да кажат как е назначена г-жа Адриана Попова за секретар на Столична община, която е човек на Прокопиев, натърти съветникът от ВМРО.

Как без конкурс беше назначен директор на ОП „Гробища“, на завода за отпадъци, на ОП „Туризъм“ и на „Екоравновесие“ - срещу който директор има сигнали от общински съветници от ПП-ДБ-СС? Отговори от хората, които твърдят, че искат прозрачност, няма.

Карлос Контрера припомни за действията на „Спаси София“:

17 май 2022 г. - искат оставка на всички транспортни дружества.

19 май 2022 г. - искат ЦГМ да се закрие.

11 юли 2024 г. - вече никой не трябва да се сменя в дружествата.

Чудя се как си дошъл със заявка за промяна и след като консумираш 8-9 месеца власт, няма нужда от рокади. Може би Прокопиев води парада, посочи в заключение Контрера.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати