Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Корнелия Нинова: Нашето време днес има нужда от Вапцаровци

Общество

Корнелия Нинова: Нашето време днес има нужда от Вапцаровци

Корнелия Нинова: Нашето време днес има нужда от Вапцаровци - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на БСП присъства на поклонението по случай 78 години от разстрела на Никола Вапцаров и другарите му

Нашето време днес има нужда от Вапцаровци, има нужда от смели хора, които са готови да жертват личното си щастие за общонародното благо. Това написа в своя профил във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Поводът е 78 години от разстрела на Никола Вапцаров и другарите му.

„Присъствах на поклонението по случай 78 години от разстрела на Никола Вапцаров и другарите му на лобното им място - Гарнизонното стрелбище в кв. Лозенец, София“, сподели тя.

„Уважаема г-жо вицепрезидент, скъпи антифашисти, уважаеми дами и господа, другарки и другари,

Днес почитаме един ярък и незабравим българин. Никола Вапцаров е проникновен поет, смел борец и любящ съпруг. Неговата вяра в каузата- свобода и справедливост е дълбоко бронирана в гърдите му. За нея той се бори, загина, завеща ни я и стана безсмъртен. Нашето време днес има нужда от Вапцаровци, има нужда от смели хора, които са готови да жертват личното си щастие за общонародното благо. Има нужда от безумци, които са готови с главите си да счупят ледовете. В бурята да бъдат до народа си, защото го обичат“, заявява още Корнелия Нинова.

По думите ѝ най-голямото признание към Вапцаров, към неговото дело и саможертва е това – „милиони наши съвременници да носим в сърцето си вярата му, любовта към България, отдадеността му към народа.

„Ние го носим, нека го предадем на деца и внуци, за да го помнят, за да го следват, за да има България. Поклон пред паметта на великия и незабравим Никола Вапцаров!“, пише в заключение лидерът на БСП.    

 

 


Коментари (3)

Тартаковер Този път ще се съглася безусловно с "Mihail Tzvetkov" коментиращ във Фейсбук. Нещо повече, ще добавя, че обществото ни днес наистина има нужда от Вапцаровци, но не и от Корнелии.
Доста гнусно е съвременните политически идиоти да се оттъркват в славата и паметта на великите ни майстори.
23.07.2020 15:57 / Отговор
Стефан Попов Кури иска да си управлява хотела в Гърция,да си папка кинтите от Импексите, да си живее спокойно, но в същото време и трябват нови коминтерновски терористи, като поета. Не смее да хване гората и да взривява и убива невинни хора , както е правил терористът, поета. Трябват и нови "Вапцаровци", терористи и шумкари. Но тя не може. Шубето е голям страх. А когато нейните терористи, като поета се издънят и влязат в затворя, тя ще си измие ръцете. Както направиха с коминтерновския терорист-поет тогавашните негови ръководители на БКП, като го предадоха на властта и го "обуха", за да отнесе заслужения си коршум. Тъй че, Курни, ако не ти е достатъчен хотела в Гърция, мангите от Импексите, хващай гората- има мандри и ферми за плячкосване, коети ти с удоволствие правиш. А и Гешев скоро ще те погне за далаверите ти и ще се наложи да минаваш в нелегалност.
23.07.2020 17:53 / Отговор
Тартаковер Виж, Стефане, можеш да си плюеш колкото искаш по политическите бандити у нас, без значение дали се наричат Корнелия, Боко, Валери, Шкембе войвода, Сидеров, Доган... Добави когото искаш, няма да сгрешиш. Но не си завирай нечистоплътния нос в живота на един от най-великите ни поети. Вероятно от висша поезия разбираш колкото риба от геометрия, но се надявам живота в кочината тук, да не те е превърнал в свиня. Затова не се занимавай по-нагоре от политиката. Както е казал древния художник Апелес "Обущарю, не по-нагоре от сандалите!"
23.07.2020 22:08

Добави коментар
Топ новини

виж още