Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Коронавирус спря работата на ТЕЛК-Ловеч

Общество

Коронавирус спря работата на ТЕЛК-Ловеч

Снимка:

Трудово експертната лекарска комисия /ТЕЛК/ в Ловеч прекрати дейността си заради заразени с COVID лекар, фердшер и мед. специалист от състава на комисията. Забаляваемостта в Ловеч продължава да расте и вече е над 930 на 100 000 души население, съобщи БНР.

Работата на ТЕЛК – Ловеч се преустановява до изтичане на карантината на положителните. Насрочените за освидетелстваните през този период пациенти ще бъдат пренасочени за други дати.

Сред новодиагностицираните с коронавирус в областта за последното денонощие 102 души са и петима учители. Настанените за лечение в болници вече са над 190, при общ капацитет на COVID-отделенията 219 легла. Десет от тях са за интензивно лечение и са запълнени. Най-висока в областта продължава да е заболеваемостта в Ловеч – над 930 на 100 000 души население, при средна за областта – малко над 700 на 100 000 души.

До края на седмицата учениците в Ловеч и Луковит ще учат дистанционно, а като мярка за ограничаване на заразата е отменен и пазарния ден в Ловеч, който се провежда всяка сряда.  


Топ новини

виж още

Актуална тема