Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кошлуков наказва всички виновни за антисемитското говорене в „Последния печели“

Общество

Кошлуков наказва всички виновни за антисемитското говорене в „Последния печели“

Кошлуков наказва всички виновни за антисемитското говорене в Последния печели - Tribune.bg
Снимка:

Предаването се оказва външна продукция, но служители на телевизията са го обработвали и са можели да го спрат

„В предаването „Последният печели“, от 23.02.2021 година в ефира на обществената телевизия е излъчен недопустим цитат, който съдържа реч на омразата и клевети. Цитатът на Боби Фишер е яростно антисемистки, отрича съществуването на Холокоста, историческите факти за газовите камери в концлагерите на фашистка Германия и е недопустим опит да се оправдае изтреблението на милиони невинни евреи. Подобни човеконенавистни изявления трябва да бъдат заклеймявани категорично“. Това написа в профила си във Фейсбук изпълнителният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Той се извинява на засегнатите страни – от свое име и от името на БНТ.

„Такива думи категорично нямат място в ефира на обществената телевизия и на нито една медия. Незабавно са предприети действия за изясняване на ситуацията, изискани са обяснения от екипа на предаването, което е външна продукция, както и от отговорните служители в телевизията по обработката и допускането на съдържание в ефир. Като генерален директор на БНТ ще наложа най-тежките наказания на всички виновни за допуснатата грешка“, категоричен е Кошлуков.

Той подчертава, че БНТ не е и няма да бъде трибуна за подобни грозни и неверни инсинуации, нито за насаждане на омраза и разпалване на вражда.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Тартаковер Пак се надупихме пред чужди възмущения и разпоредби. Какво е виновен Горанов, че цитира своенравния Фишер? Фишер е блестящ шахматен гений, един от най-великите в историята на тази древна игра, но разбиранията му за някои сфери от живота са си лично негови.
Ако е казал нещо против евреите и Горанов го цитира, това престъпление ли е? Още повече, самия гений май е с еврейски корени, така че нека не ставаме по-католици от Папата!
24.02.2021 17:15 / Отговор
Комунистът с еврейски никнейм мрази евреите...................................................................... Комунисти..... Фашисти........ Анархисти.........
Една кръвна група-мразят хората..... Обичат пачките и кюлчетата.....
24.02.2021 18:17
Е бре, де бре, Тартакович... И по еврейските въпроси сме вещи!
24.02.2021 18:37
Фроид Смешник си,дори не си клоун!Защо си мислиш,че трябва да се изхождаш словесно по всяка тема?Комплексар до ушите прозира зад огромното Его без никакво покритие!Рупай туршийката и си гледай 7/8 и БСТВ,за да ти е гот!
24.02.2021 18:47
Случаен А е да питам само за тоя тартак, наред ли е, като че ли не го слуша много главата сякаш дъските му са отковани, да не кажа цялото дюшеме.
24.02.2021 19:51 / Отговор
Да - но е позакъснял... Гледах това предаване и очаквах много по-бърза реакция. Щеше да е прекрасно, ако Кошлуков беше реагирал веднага, а не след оплакването на израелското посолство и на възмутените зрители.
24.02.2021 21:13 / Отговор
родул Трябваше да реагира дори предварително...
24.02.2021 21:24
Мицева Кошлуков тръпне в очакване на 5-годишен мандат и не му е до такива маловажни неща! БНТ възкреси социализЪма, вадейки архива си, ама си мълчим!
24.02.2021 22:24 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети