Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кошмарна Нова година – българи бяха измамени от екскурзоводка

Общество

Кошмарна Нова година – българи бяха измамени от екскурзоводка

Кошмарна Нова година – българи бяха измамени от екскурзоводка - Tribune.bg
Снимка:

За пореден път тя води наши сънародници в чужбина и „губи“ парите им

Над 60 българи преживяват истински кошмар на Нова година. Заминават за Охрид на организирана екскурзия, която включва две нощувки, празнична вечеря, две закуски, разходка с екскурзовод. Закупили офертата си от агенция "Комфорт травел".

Реалността обаче се оказва съвсем друга. Екскурзоводката Елизабет Мечкарска им съобщила, че е изгубила парите им, с които трябвало да плати за нощувките и вечерята. Собственикът на вила "Александър" приел да настани групата. Според вестник „Монитор“ взел като гаранция документите на екскурзоводката. Във вилата обаче нямало достатъчно място. Така част от групата е настанена на две други места.

Александър Пейчев от Кюстендил разказва, че в ресторанта, където трябвало да посрещнат Новата година, имало място само за 20-30 души. Така половината от групата била настанена в пристройка към ресторанта, преградена с найлони. Заради студа не издържали дълго. Той се пробрал в хотелската си стая и посрещнал 2019 с два сандвича и две мандарини. Други наши сънародници успели да си купят консерви и минерална вода от един магазин, за да празнуват.

Шокиращото е, че това не е първата подобна измама на екскурзоводката

През 2011 година на нея се доверяват детските танцови състави на Костинброд и Сливница. Разчитат, че тя ще организира ходенето им до Истанбул, където да участват във фолклорен фестивал. Оказало се обаче, че тя е платила друго пътуване с техните пари.

"Тя каза, че трябва да се плати предварително. Платихме около 10 000 хиляди лева и тръгнахме. Всичко беше хубаво, весело. За съжаление всичко това се провали", сподели ръководителят на групите Ангел Кьосев пред Bulgaria ON AIR.

Софийският градски съд осъдил Мечкарска да възстанови около 10 хиляди лева, които е взела за проваленото пътуване. Тя обаче върнала само 700 лева, а когато 5-годишният давностен срок изтекъл, поискала да се прекрати производството срещу нея и да се вдигне запорът от сметките ѝ.

През 2004 г. Мечкарска е изоставила 60 души в Сърбия под предлог, че е ограбена и нямала пари да плати за автобуса. По това време работи туристическата фирма "Елизабет 3", собственост на съпруга ѝ - Димитър Атанасов Мечкарски, пише „Монитор“. Оказало се, че има и друг сигнал срещу нея. Тя дължала и 3000 евро на туристи, които завела организирано до Италия, но на място им поискала да платят още, защото й били откраднали парите и нямала с какво да плати за нощувки и път.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати