Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Костадин Ангелов: Антигенните тестове ще бъдат безплатни за гражданите

Общество

Костадин Ангелов: Антигенните тестове ще бъдат безплатни за гражданите

Снимка:

Обсъждат включването на ДКЦ-та в София в помощ на болниците

Антигенните тестове ще бъдат безплатни за гражданите. В София няма проблем с болничните легла, както и с транспортирането с линейки, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, който се запозна със създадената от УМБАЛ „Св. Анна“-София организация за работа в условията на COVID-19.

"Ремдесивир" в страната има. Процесът по разпределение и доставка на медикамента е контролиран, увери още здравният министър, цитиран от БГНЕС.

Министърът даде информация пред медиите и за работата на новосъздадения пункт за триаж на пациенти и за тестване за COVID-19, който се намира срещу входа на Спешното отделение на болницата.

Той препоръча на гражданите да не правят тестове - и антигенни, и PCR, ако нямат симптоми. Обикновено тестове, в повечето случай, ако няма симптоми, дават отрицателни резултати, каза още министър Ангелов.

От днес броят на колите и шофьорите на ЦСМП-София ще бъде увеличен, каза още министърът и съобщи, че директорът на столичната Спешна помощ д-р Гелев го е уверил в това.

Здравният министър каза, че се обсъжда включване на ДКЦ-тата на територията на София в помощ на болниците.

Д-р Данчо Пенчев е заместник-директор на Столичната РЗИ, посочи още той и заяви, че човекът, с който е в непрекъснат денонощен контакт, е д-р Илонка Маева. Както стана ясно, тя е в карантина, след като членове на семейството ѝ са дали положителна проба за коронавирус. Д-р Пенчев е назначен от д-р Маева за заместник-директор, тя е отговорният човек, с който аз поддържам връзка, каза още проф. Ангелов.

Продължаваме да сме длъжници на лекарите, сестрите и санитарите във финансово отношение по повод работата, която вършат в момента.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още